ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εξαιτίας της Χρυσής Αυγής

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Την άρνηση τους να καταθέσουν στεφάνι στις εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς εξαιτίας της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις ίδιες εκδηλώσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, δεν μπορεί να συμμετέχουν και να τιμούν τέτοιες εκδηλώσεις αυτοί (σ.σ. Χ.Α.) που κατέβηκαν στις εκλογές με συνθήματα εγκατάλειψης της Μικράς Ασίας και των Μικρασιατών και θα το καταθέσουν μόνοι τους με το πέρας της τελετής για να εισπράξει την ειρωνική απάντηση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής
«Περαστικά». Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στην τελετή κατάθεση στεφάνων για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς:
εορταστικές εκδηλώσεις για την πανελλαδική ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής
καταστροφής (14 Σεπτεμβρίου), που διοργάνωσε σήμερα στο Κιλκίς η Αντιπεριφέρεια Κ.Μακεδονίας, οι διοργανωτές είχαν την «δημοκρατική» (;) ευαισθησία να προσκαλέσουν την Χρυσή Αυγή.
πίσω από μια δήθεν τυπολατρία και προσήλωση στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, δεν δίστασαν να επιτρέψουν την παρουσία και την κατάθεση στεφάνου στους πολιτικούς απογόνους του Μεταξά, που κερδίζοντας τις εκλογές με συνθήματα εγκατάλειψης της Μικράς Ασίας και των Μικρασιατών, διαχειρίστηκε την Μικρασιατική κρίση από τον Νοέμβριο του 1920 μέχρι και τον Αύγουστο του 1922 με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνισμό της περιοχής. Δεν δίστασαν, στο όνομα του «εθνικού κορμού» να ανεχτούν τους πολιτικούς απογόνους των συνεργατών του Χίτλερ, των ασπόνδυλων που μέχρι πρόσφατα φωτογραφίζονταν αυτάρεσκα μπροστά στα κρεματόρια του Άουσβιτς. Δεν δίστασαν, στο όνομα της Δημοκρατίας, να επιτρέψουν την προκλητική παρουσία των υμνητών της χούντας του ’68.


Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, αφού τίμησαν με την παρουσία τους την σημαντική μέρα μνήμης –μεταξύ άλλων της βουλευτή στον Νομό Ειρήνης Αγαθοπούλου και του συντονιστή στον Νομό Λάζαρου Λαζαρίδη- από νωρίς στην επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη και στο μνημείο για τις καταθέσεις στεφάνων, διαμαρτυρήθηκαν δημόσια για την παρουσία εκπροσώπων του νεοφασιστικού κόμματος στον χώρο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να καταθέσει το στεφάνι του Κοινοβουλίου μαζί με τους άλλους δύο παρόντες  βουλευτές και ο συντονιστής του κόμματος εξήγησε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε ότι η τιμητική κατάθεση στεφάνου από την μεριά του κόμματος θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης και την αποχώρηση των πατριδοκάπηλων της Χ.Α., όπως και έγινε. 
Προς τιμήν τους, την ίδια στάση κράτησαν και οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες του Κιλκίς να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές αξίες και τις τοπικές αρχές να μην επαναλάβουν με καμία πρόφαση παρόμοιες προσκλήσεις που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό και πατριωτικό αίσθημα του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου