ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Πετράκος: Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο φορολογούνται αγροτεμάχια

Στο θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάσης Πετράκος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, γα πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο φορολογούνται αγροτεμάχια. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να επιβάλλεται φόρος στο συντελεστή παραγωγής. Επίσης, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Είναι εγκληματικό την ώρα που οι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών να αυξάνει η συγκυβέρνηση επιπλέον το κόστος παραγωγής και να μειώνει το εισόδημα τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα προχωράνε με το νέο νομοσχέδιο, που δόθηκε στην δημοσιότητα, στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την απαλλοτρίωση των σπιτιών, των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων των μικρομεσαίων στρωμάτων του χωριού και της πόλης.
Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο φορολογούνται αγροτεμάχια. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να επιβάλλεται φόρος στο συντελεστή παραγωγής. Διότι τα αγροτεμάχια κύριοι «οικονομικοί εγκέφαλοι» της συγκυβέρνησης είναι συντελεστής παραγωγής όπως είναι τα μηχανήματα ενός εργοστασίου.
Έχει σε κάποιο οικονομικό σύστημα στις 5 ηπείρους φορολογηθεί το μηχάνημα του εργοστασίου επειδή παράγει πχ «κάλτσες»; Φυσικά και όχι κύριοι. Σε καμία χώρα δεν φορολογούνται οι «συντελεστές παραγωγής» παρά μόνο στην «τροικοκρατούμενη» Ελλάδα.
Είναι εγκληματικό την ώρα που οι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών να αυξάνει η συγκυβέρνηση επιπλέον το κόστος παραγωγής και να μειώνει το εισόδημα τους . Και είναι συγχρόνως προκλητικό να λέει την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τον πρωτογενή τομέα.
Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη διότι ενώ ετοιμάζεται να φορολογήσει τα χωράφια και αν μάλιστα υπάρχει σπίτι σε αυτά τότε ο συνολικός φόρος πενταπλασιάζεται!! Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες των ακριβών περιοχών της Αττικής «ελαφρύνονται» αφού όσο ακριβή και να είναι η περιοχή που έχουν το ακίνητο ο συντελεστής δεν ξεπερνά ποτέ το 3,5.
Οι αγρότες και όλα τα μικρομεσαία στρώματα δεν έχουν άλλη επιλογή, πρέπει να ανατρέψουν τώρα την κυβέρνηση της καταστροφής και να αναδείξουν στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει η καταστροφή και η φοροεπιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου