ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Παύλος ζει»: χιλιάδες κόσμου στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

λοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, ενώ η πορεία αντιφασιστικών επιτροπών εμποδίστηκε από την αστυνομία να φτάσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εκτεταμένη χρήση χημικών, ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης και διάλυση της πορείας από την αστυνομία. Είχαν προηγηθεί μικρής έκτασης επεισόδια. Σουρεαλιστικές εικόνες στην λεωφ. Αλεξάνδρας με τα ΜΑΤ να κυνηγούν διαδηλωτές και να ρίχνουν χημικά, με το δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία.



Η γενική εικόνα: Χιλιάδες κόσμου, δυνατός παλμός, ογκώδη τα φοιτητικά μπλοκ, ιδιαίτερα έντονη η παρουσία νεολαίας.

Φωτογραφία κεντρικού από @athkork

Αντιφασιστική στη Θεσσαλονίκη
Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Τελευταία ενημέρωση, 10.40 μ.μ.: Σε περισσότερες από 40 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

20:48 Διαδηλωτές προς κάθε κατεύθυνση: άλλοι έχουν κυνηγηθεί μέχρι τα Εξάρχεια, άλλοι συνεχίζουν τώρα την πορεία τους στην Αλεξάνδρας, άλλοι επιστρέφουν από Βασιλίσσης Σοφίας.

Φώτο από @ypopto_mousi

Embedded image permalink
Embedded image permalink


20:37 Με αλυσίδες διαδηλωτές οπισθοχωρούν προς την Β. Σοφιας. "Εκκαθαρίσεις" από τα ΜΑΤ στα γύρω στενά αλλά κ στην Αλεξάνδρας, όπου έχει προκληθεί χάος καθώς τα ΜΑΤ κυνηγούν διαδηλωτές και ρίχνουν δακρυγόνα ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνται στην Λεωφόρο. (@doleross, @ypopto_mousi)

Embedded image permalink
Embedded image permalink



20:28 Κόσμος διασκορπίζεται σε διάφορες κατευθύνσεις. Μεγάλο κομμάτι της πορείας επιστρέφει από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην οποία υπάρχει πυκνή κυκλοφορία αυτοκινήτων, ενώ τα ΜΑΤ ακολουθούν από πίσω.

20:17 Επεισόδια αυτήν την ώρα στη Μεσογείων. Ρίψη μολότοφ, απάντηση με χημικά. Μεγάλο μέρος της πορείας γυρνάει προς τα πίσω. Ενισχύονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ και με άλλες διμοιρίες.

20:13 Διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για να επιτρέψουν στη διαδήλωση να συνεχίσει (από @ypopto_mousi) - Ο φραγμός της αστυνομίας είναι τοποθετημένος στο ύψος της ήλιδος στην έξοδο της μιχαλακοπούλου. Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία μπλόκαρε για άλλη μια φορά τους διαδηλωτές από το να προχωρήσουν προς την περιοχή των δικαστηρίων. Η πορεία έχει κατέβει προς το λιμάνι για να επιστρέψει προς την πλατεία Αριστοτέλους. Διαβάστε περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη εδώ.

Embedded image permalink

19:57 Η κεφαλή της πορείας των αντιφασιστικών επιτροπών φτάνει Φειδιππίδου και Μεσογείων (από @ypopto_mousi)

19:46 Στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας η πορεία των αντιφασιστικών επιτροπών
@ypopto_mousi
Embedded image permalink


19:36 ΜΑΤ χτυπούσαν προκλητικά τις ασπίδες τους προκαλώντας το γιουχάισμα των διαδηλωτών (από ρ/σ Στο Κόκκινο)

19:30 Φωτογραφία στο ύψος του Χίλτον της πορείας των αντιφασιστικών επιτροπών

Embedded image permalink
19:20 Live εικόνα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εδώ (από το βρετανικό channel 4)

19:22 Σύνθημα: "Όποιος ψηφίζει τη χρυσή αυγή ειναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί" (από @thesspirit)

19:16 Στο ύψος του Ευαγγελισμού η πορεία αντιφασιστικών επιτροπών - Ο υπόλοιπος κόσμος παραμένει στο Σύνταγμα (από @doleross)

Κόσμος Γεωργίου Α μέχρι Καραγιώργη Σερβίας - @dromografos2
Embedded image permalink

19:12 Οι αντιφασιστικές επιτροπές συνεχίζουν - Φώτο από @mp_anana: βασιλίσσης σοφίας και σέκερη

Embedded image permalink

Φώτο από @christina_la: βασιλίσσης σοφίας

 Embedded image permalink
19:11 Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ - ΌΘωνος, Σύνταγμα (@dromografos)

Embedded image permalink

19:09 Πανό μαθητών: Δεν πα' να μας χτυπούν, μπροστά τους θα μας βρουν (από @akatzou)

Embedded image permalink

19:01 Αποκλεισμένα τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στην Μεσογείων (τα οποία είναι κλειστά) από τα ΜΑΤ (από @doleross).
 
18:55 Φωτογραφία από ψηλά στο Σύνταγμα (από @akatzou) 
 
 
Embedded image permalink
 
 
18:54 Περίπου 15 προληπτικές προσαγωγές από την αστυνομία μέχρι στιγμής (από @doleross) 
 
18:49 Φώτο @ptsiaras  
Embedded image permalink

18:45 Προσαγωγή κινηματογραφιστή εν δράσει από Ακαδημίας & Λυκαβηττού, σύμφωνα με @ertopen.

18:34 Αυτήν την ώρα όλοι οι διαδηλωτές βρίσκονται στο Σύνταγμα: η κεφαλή βρίσκεται μετά το Μεγάλη Βρετάνια, ενώ η κατάληξη των διαδηλωτών βρίσκεται στην Παλαιά Βουλή.

Embedded image permalink

18:30  "Το αιμα του Παυλου δε θα ξεχαστει, τσακιστε την κυβερνηση και τη Χρυση Αυγη" (από @annsygr)

Φώτο @CaptainSands

Embedded image permalink

Φώτο @mmarilena
Embedded image permalink


18:22 Φωτογραφία του Βασίλη Ρόγγα από το Σύνταγμα

 

18:18 Κλειστοί οι σταθμοί Μετρο σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Κατεχάκη (via @doleross)

18:13 Κλειστή η Αμαλίας στο Σύνταγμα. Πανό της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά

Φώτο @mp_anana

Embedded image permalink


18.00 Η πορεία που είχε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια έχει ήδη ξεκινήσει και αυτήν την ώρα βρίσκεται στην Σταδίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος: "Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί".

Φώτο @dromografos2
Embedded image permalink

**********************

Σήμερα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5:30 μ.μ.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ: "Η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών"

"Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στην καταδίκη του ειδεχθούς πολιτικού εγκλήματος. Εξίσου απαραίτητο είναι να διεκδικήσουμε μαχητικά το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου μηχανισμού βίας και το κόψιμο της σύνδεσης του φασιστικού παρακράτους με τα σώματα ασφαλείας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στην άθλια θεωρία των δύο άκρων, η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών."  

Πλαστή, παραπλανητική αφίσα

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει από χτες πλαστή αφίσα για κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλεί για αύριο, Τετάρτη 25/09 «σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».
Να διευκρινιστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.
Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, η «περίεργη» αυτή αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και στόχος της είναι να υποδαυλίσει τη λογική των δύο άκρων που τάχα συγκρούονται μεταξύ τους.


Διαβάστε επίσης:
Η απάντηση του Αντιφασιστικού Συντονισμού για τις πλαστές αφίσες
- See more at: http://left.gr/news/plasti-afisa-toy-syriza-gia-antifasistiko-syllalitirio-tis-tetartis#sthash.WJfFFwzk.dpuf
Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει από χτες πλαστή αφίσα για κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλεί για αύριο, Τετάρτη 25/09 «σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».  Να διευκρινιστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στην συγκέντρωση των συνδικάτων  στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.

* Σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη ώρα 5 μμ στα Προπύλαια καλεί και ο Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά. Η πορεία θα συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα πορευθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον οδό Μεσογείων.
- See more at: http://left.gr/news/o-paylos-zei-hiliades-kosmoy-stis-antifasistikes-sygkentroseis#sthash.2Jc1b7y2.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου