ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

Διώχνουμε την κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


Με την οριακή υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου η τρι­κομματική κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής πλειοψηφίας και της ίδιας της οικονομίας. Τώρα επιχειρεί να ξεπληρώσει το συμβόλαιο, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο του ελληνικού λαού, κα­τεδαφίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, βά­ζοντας στο στόχαστρο την ίδια του την αξιοπρέπεια!
Δίπλα στα ποσοστά της συνεχιζόμενης ύφεσης της οικονο­μίας και της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, βρίσκεται η πραγματική επίθεση: Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απολύσεις, διαδο­χικά χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση της παιδείας και της υγείας, κατάργηση των δημόσιων, κοινωνικών αγαθών, αυταρχισμός και, προσφάτως, κυβερνητικές διαρροές για την καταστρατήγηση ακόμα και του δικαιώματος στην απεργία και τον συνδικαλισμό…
       Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται και σημαντικοί αγώνες ξεπηδούν ξανά. Αντιμετωπίζουν όμως τη σκληρή, αυταρχική πολιτική της βίας και των ΜΑΤ, την κυβερνητική πολιτική της μηδενικής ανοχής, που με καταχρηστικές, αντιδημο­κρατικές μεθοδεύσεις πήρε την απόφαση για την επιστράτευση των απεργών στο Μετρό και στα λιμάνια και δηλώσεις ότι ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός.
       Τη στιγμή που διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τα δάνειά τους, η ανεργία καλπάζει, οι απλήρωτοι, οι ανασφάλιστοι, οι επισφαλείς εργαζόμενοι αποτελούν καθημερινότητα, τη στιγμή που οι μικρομε­σαίοι μετατρέπονται σε υπερχρεωμένους άνεργους και οι αγρότες αδυνατούν να ζήσουν από τη δουλειά τους, η ανελαστική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της τον παλλαϊκό ξεσηκωμό.
·        Να πέσει η κυβέρνηση και να ακυρωθούν το μνημόνιο και τα μέτρα.
·        Ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των πολιτικών λιτότητας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβά­σεων Εργασίας και του βασικού μισθού στο επίπεδο προ του μνημονίου.
·        Να υψώσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας που θα αποσοβήσει την ανθρωπιστική καταστροφή.
·        Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας με βα­σικό κριτήριο την απασχόληση και γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
·        Να θέσουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί.
·        Να αναστείλουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, να επαναφέρουμε υπό δη­μόσιο έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα να ανασυγκροτήσουμε πλήρως, τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
·        Να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου, δημόσια εγγυημένα συστήματα Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης για όλους.

·        Ο αγρότης να μπορεί να καλλιεργήσει τη γη του και να μην την εγκαταλείπει, να πάει στο χωράφι του με φτηνό πετρέλαιο,  να μειωθεί το κόστος της παραγωγής, να προστατευθεί η κατώτερη τιμή του προϊόντος του, να πληρώνεται αμέσως από την πώληση των προϊόντων του, να πουλήσει απευθείας χωρίς μεσάζοντες με άμεσο αποτέλεσμα και την καλυτέρευση της θέσης του αλλά και την μείωση της λιανικής τιμής των προϊόντων για τους εργαζόμενους -καταναλωτές.  Να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για να διευκολυνθεί η αυτοοργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων με ουσιαστικό έλεγχο των εκπροσώπων τους με τρόπο που να σταματήσει στα μάτια του αγρότη-κτηνοτρόφου η έννοια της αυτοοργάνωσης του να είναι συνώνυμο της «λαμογιάς» και της αδιαφάνειας.
·        Να προστατευτούν οι κοινωνικές δομές, να αποφασιστεί και νομοθετηθεί αμέσως η συνέχιση, με όποιο όνομα, του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με μεταφορά του προσωπικού του στους Δήμους ή σε προνοιακού και κοινωνικού χαρακτήρα ΝΠΔΔ του Δήμου με συμβάσεις αορίστου χρόνου και  παράλληλη ενίσχυση των Δήμων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κοινωνική πρόνοια σε 130.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.
·        Να αποτραπεί κάθε αυθαίρετη παρέμβαση στην σημερινή δομή των Νοσοκομείων, να αποτραπεί η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας.
·        Να αποτραπεί η χωρίς μελέτη, χωρίς δημοκρατικό διάλογο και χωρίς δημόσια διαβούλευση απομάκρυνση σχολών, υπηρεσιών κλπ από τους Δήμους του Νομού και από όλο τον Νομό, αποφάσεις που αποτελούν οριζόντιες μνημονιακές δεσμεύσεις και που το μόνο που «καταφέρνουν» είναι η υποβάθμιση περιοχών ή και όλου του Νομού και η ταλαιπωρία των πολιτών.
·       Να κάνουμε πραγματικότητα την εναλλακτική απάντηση στην κρίση από την κυβέρνηση της Αριστεράς!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης  Φλεβάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου