ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
 Μια κατακερματισμένη Ελληνική κοινωνία, με ένα μεγάλο κομμάτι της στα όρια της εξαθλίωσης, ετοιμάζεται να περάσει τη δυσκολότερη εορταστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.
            Η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζοντας τη μνημονιακή πολιτική που της επιβάλλουν οι ξένοι, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ορατά σε όλους. Έως τώρα μετράμε 1.500.000 ανέργους, το 30% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το κοινωνικό κράτος διαλύεται. Επιχειρείται μια αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καλούνται να πληρώσουν για μια ακόμη φορά: μισθωτοί, συνταξιούχοι, οι συνεπείς ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν ήδη εξαντληθεί, χωρίς φυσικά να δίνεται προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Επί πλέον παραχωρείται η εθνική κυριαρχία και ο δημόσιος πλούτος της χώρας.
            Παρόλα αυτά κυβέρνηση και ΜΜΕ, μέσα από συνεχείς εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πολιτική αυτή της καταστροφής είναι μονόδρομος και ότι υπάρχουν και χειρότερα.
            Κι όμως υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης, καθώς και πολιτικός φορέας για να υλοποιήσει την πρόταση αυτή, που θα έχει  στόχο την ανακοπή της σημερινής καταστροφικής πορείας, την υπέρβαση της κρίσης με την κοινωνία όρθια, την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας ,που δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα και το λαό.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  με ολοκληρωμένες προτάσεις που αφορούν αλλαγές, όχι μόνο στο κομμάτι της οικονομίας, αλλά στο σύνολο της παραγωγικής, κοινωνικής, πολιτικής, πνευματικής, πολιτιστικής και  ηθικής ζωής της χώρας, δεσμεύεται απέναντι στο λαό για την απαλλαγή από το άχθος των μνημονίων και του μη βιώσιμου χρέους. Για το μετασχηματισμό σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, τη ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και  πλούτου   υπέρ του λαού και όχι υπέρ του κεφαλαίου, τη στήριξη των αγροτών και της μικρομεσαίας επιχείρησης, την ενίσχυση του δημόσιου χώρου και της κοινωνικής πολιτικής, την άνθιση της δημοκρατίας και της λαϊκής αυτενέργειας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  στην προσπάθειά του αυτή, για ριζική αλλαγή  θέλει συμμέτοχο και αρωγό το λαό. Αυτή είναι η δύναμή του, εκεί μπορεί να στηριχτεί. Ούτε στα μεγάλα συμφέροντα, ούτε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. 
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΚΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου