ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Έλεος κ. Σταμενίτη. Όλα έχουν και ένα όριο.

Αλιεύσαμε το παρακάτω άρθρο από γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα του Νομού Πέλλας το αναδημοσιεύουμε χωρίς σχολιασμό, τα συμπεράσματα δικά σας!!


"Αν δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του νομού , μην μας δουλεύετε τουλάχιστον

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε .Οι βουλευτές του νομού  δίνουν την εντύπωση ότι έβαλαν στοίχημα να μας αποτρελάνουν.


Αφού ψήφισαν τους νόμους που αποδυνάμωσαν και κατέστρεψαν την επαρχία , τώρα κουνάν το δάχτυλο στην περιφέρεια να μην πετσοκόψει …υπηρεσίες . Στη προκειμένη περίπτωση τον ακαταλαβίστικο ρόλο του «δουλέματος»  , ανέλαβε ο βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Σταμενίτης. 


Σε  επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα μεταξύ άλλων αναφέρει :

«Σήμερα που η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να βγει απο την οικονομική κρίση και να διορθώσει παράλληλα όλα τα αίτια που μας οδήγησαν σ’ αυτήν, είναι τουλάχιστον απαραίτητο, αν όχι επιβεβλημένο, ο σχεδιασμός της Κεντρικής Διοίκησης να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των δομών, στην αποκέντρωση των υπηρεσιών, στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.»

Αν  αυτό ,αγαπητέ κ. βουλευτά δεν αποτελεί μνημείο ειρωνείας και υποτίμησης της νοημοσύνης του κόσμου, τότε ποιο είναι;
Ξεχάσετε κ. βουλευτά ότι με την ψήφο σας , όπως και των άλλωνβουλευτών του νομού  έκλεισαν ή υπολειτουργούν δημόσιες υπηρεσίεςστην Αλμωπία και αλλού με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά ;

Δηλαδή τι άλλο απέμεινε για να κλείσει ή να καταργηθεί . Γιατί δεν το αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας;

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Διονύσης Σταμενίτης: «Όχι στην κατάργηση και άλλων υπηρεσιών».
 «Ζητά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη» 

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Βουλυετής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης μέσω επιστολής προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα εξαιτίας του σχεδιασμού Νέου Οργανισμού, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται και υποβαθμίζονται υπηρεσίες που βρίσκονται στις πόλεις της Αριδαίας, της Σκύδρας και των Γιαννιτσών.
Ο κ. Σταμενίτης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητά  την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να επανεξεταστεί το προτεινόμενο, από τις Κεντρικές Υπηρεσίες, Οργανόγραμμα.
 Όπως αναλυτικά επισημάνει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Ο νέος σχεδιασμός αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει πρόθεση για οργανωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία να στοχεύει στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου με γνώμονα την αποκέντρωση, την εξυπηρέτηση των πολιτών και τις ανάγκες της εκάστοτε κοινωνίας.

Σήμερα που η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να βγει απο την οικονομική κρίση και να διορθώσει παράλληλα όλα τα αίτια που μας οδήγησαν σ’ αυτήν, είναι τουλάχιστον απαραίτητο, αν όχι επιβεβλημένο, ο σχεδιασμός της Κεντρικής Διοίκησης να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των δομών, στην αποκέντρωση των υπηρεσιών, στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αντι αυτού βλέπουμε σήμερα μια πρόταση από τις Κεντρικές Υπηρεσίες που κινείται στα στενά όρια του συγκεντρωτισμού των υπηρεσιών, τη στιγμή που, λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη, έχει παρατηρηθεί μεγάλη συρρίκνωση των υπηρεσιών στην ευρύτερη περιφέρεια, αντίθετα με τις πρώην πρωτεύουσες των νομών που έχουν ενισχυθεί.

Στην περίπτωση του Νομού Πέλλας το νέο οργανόγραμμα που προτείνεται απο την Περιφέρεια αγνοεί μια σειρά απο καταλυτικούς παράγοντες όπως, ο μεγάλος  πληθυσμός και η τεράστια έκσταση του Δήμου Πέλλας, η απομακρυσμένη και αυτόνομη γεωγραφική θέση του Δήμου Αλμωπίας και την έντονη παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα του Δήμου Σκύδρας, όπως επίσης και το γεγονός ότι  για πολλές υπηρεσίες που καταργούνται υπάρχει η δυνατότητα στέγασης σε δημοτικά κτίρια, κάτι που μειώνει το κόστος λειτουργικών εξόδων στο ελάχιστο».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου