ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ;;;;

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ : 
 
Ιδιαίτερα συγκρατημένος όσον αφορά στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διαύγεια». Ο υπουργός έκανε λόγο για «δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, επέμεινε ζητώντας να κατατεθούν οι μελέτες και τα στοιχεία βάσει των οποίων ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος έκαναν λόγο για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις με «μαϊμού» πτυχία.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έγινε μια αναφορά για πλαστά δικαιολογητικά. Έχει σταλεί εγκύκλιος για να επανεξεταστούν, αλλά ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση». 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε μάλιστα ότι από τον έλεγχο που έγινε σε μία μόνο κατηγορία (των δημοτικών αστυνομικών) «διαπιστώσαμε ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχουν διαφορετικά δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση και έλλειψη, σε πολλές περιπτώσεις, βάσης δεδομένων για να συγκριθούν τα στοιχεία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «εσφαλμένη εντύπωση που επικρατεί ότι υπάρχουν στρατιές επίορκων υπαλλήλων» και πρόσθεσε, ότι «υποστηρίζεται μάλιστα ότι αν ελεγχθούν, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα των δεσμεύσεων που έχει η χώρα βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων, σε σχέση με τις απολύσεις».

Παρέθεσε, μάλιστα, στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο των 2.100 δημόσιων υπαλλήλων που ελέχθησαν για πειθαρχικά παραπτώματα έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική απόλυση 223 άτομα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άλλοι 960 βρίσκονται σε καθεστώς δυνητικής αργίας.

Όσον αφορά πάντως στις προσλήψεις για το 2014, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα ισχύσει η αναλογία μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις. Παράλληλα, θα ισχύσει η αναλογία μία πρόσληψη ανά μία αναγκαστική αποχώρηση (διαθεσιμότητα – κινητικότητα), γεγονός που προεξοφλεί ότι θα υπάρξουν περισσότερες προσλήψεις.
Newsroom ΔΟΛ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου