ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ "ΟΝΝΕΔ Α.Ε."

Η "ΟΝΝΕΔ Α.Ε", το ΔΣ της ΕΥΑΘ, η προεδρία στη "Γαλάζια Γενιά": Ο κ. Παπαμιμίκος. 

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Πρόεδρος της Διοικούσας της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Παραιτήθηκε όμως μετά το πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη της «ΟΝΝΕΔ ΑΕ», του δικτύου δηλαδή μη κερδοσκοπικών εταιρειών που είχαν στήσει στη βόρεια Ελλάδα τα γαλάζια στελέχη για να εισπράττουν επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις.   Τι ήταν η "ΟΝΝΕΔ ΑΕ"   

Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης. Ιδρυτικό μέλος της είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη όπως η Xρυσούλα Λαμπριανίδου, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου, ο Πέτρος Eγγλέζος, και γενικώς ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης. H εταιρία ONNEΔ διεκδίκησε εργασίες και κονδύλια από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από κεντρικούς φορείς όπως η ΓΓ Nέας Γενιάς και η ΓΓ Aθλητισμού. Τότε η κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ υποτίθεται ότι είχε ζητήσει την παραίτησή του και συγκροτώντας επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ωστόσο, η ΟΝΝΕΔ «έθαψε» την επιτροπή που συγκρότησε και δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι σχετικό επί του πορίσματος των εσωκομματικών ερευνών.  Το μέλλον του κ. Παπαμιμίκου μόλις είχε ξεκινήσει να χτίζεται.   Το ΔΣ της ΕΥΑΘ, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και οι "ΜΚΟ"     Μετά την παραίτησή του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πέρασε από το ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ, όπου καταδικάστηκε για παρασιώπηση εγκλημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη. Κατόπιν άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης αποφασης. Από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη τοποθετήθηκε και στην ΤΡΑΜ Α.Ε, η οποία θητεία του βρέθηκε  στον Εισαγγελέα μετά το πόρισμα του επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης. Μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009 έγινε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών. 


Στα «παραμάγαζα» που δημιούργησε η ΟΝΝΕΔ ήταν σε όλα μέσα. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία των παραστατικών των Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών:   
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζίκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας). 
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Η… αναβάπτιση της ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζήκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).   
3. BALKAN A.I.D. (Θυγατρική 1) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και ο φοιτητής του ΠΑΜΑΚ Παπαμιμίκος Ανδρέας).   
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (Θυγατρική 2) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ Εγγλέζος Πέτρος, Μιχαλιέρης Αθανάσιος).     
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, (Θυγατρική 3 με εμπλοκή του αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Ηλία Κουσκουβέλη).    

Η προεδρία της ΟΝΝΕΔ  
 Αν και ο κ. Παπαμιμίκος ήταν όλα τα παραπάνω, στα εσωκομματικά της ΝΔ έπαιξε κεντρικό ρόλο. Το 2010 αποτέλεσε επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, απέναντι στον Κώστα Χατζή. Για την ιστορία, ο Κώστας Χατζής ήταν ένας εκ των συντακτών της περίφημης επιστολής "ΟΝΝΕΔίτες καλούν ΟΝΝΕδίτη" προς τον Αντώνη Σαμαρά, που του ζητούσαν... σωτηρία.   Έπειτα από ένα πυκνό διάστημα καταγγελιών για βία, νοθεία, εκβιασμούς, ο κ. Παπαμιμίκος βγήκε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σε ένα συνέδριο - υπόδειγμα πολιτικού πολιτισμού και ψυχραιμίας.   Διάσημη είναι η προσυνεδριακή επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του Κ. Χατζή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το... πρωτοπαλίκαρο του κ. Παπαμιμίκου και τωρινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη. Η επίθεση πέραν του τραμπουκισμού συνοδεύτηκε από προσωπικές απειλές και λάσπη.   Οι καταγγελίες του Χατζή:   Η πλευρά Χατζή κάνει λόγο για “νοθεία” και “προπηλακισμούς”. Συγκεκριμένα, συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου, ανέφεραν ότι στο εκλογικό τμήμα του Βελλίδειου, ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κ. Χατζή είχε προπηλακιστεί, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η κάλπη είχε μείνει “αφύλακτη” για περίπου 5 ώρες. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ισχυρίζονταν ότι “κατά την απουσία του εκπροσώπου, ψήφισαν μέσα σε μισή ώρα 1.500 άτομα”, υπονοώντας ότι έχει υπάρξει σωρεία διπλοψηφιών.   Εντός του συνεδρίου δεν έλειψαν οι τραμπουκισμοί. Περισσότερα αποκαλύφθηκαν μετά την ήττα Χατζή, όταν η πλευρά των χαμένων άρχισε να αποκαλύπτει τα σκηνικά βίας και νοθείας κατά την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο. Τα μετά το συνέδριο γεγονότα μπορούμε να τα φανταστούμε, με πιο διάσημο εκείνο των Γιαννίνων, όπου η πλευρά Χατζή κυνήγησε υποστηρικτές του Παπαμιμίκου και τους ξυλοφόρτωσε δημόσια (γιατί η "υγιής πολιτική αντιπαράθεση" είναι κατάκτηση ολόκληρης της ΟΝΝΕΔ).   Ο κ. Παπαμιμίκος ήταν, όμως, νικητής κι ένα χρόνο μετά ο Κ. Χατζής αποχώρησε από τη ΝΔ.   Συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η ΝΔ στη δημοκρατία, σήμερα το συνέδριο εξέλεξε ΟΜΟΦΩΝΑ, χωρίς ψηφοφορία, γραμματέα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Έναν "ξεχωριστό" πολιτικό άντρα. - See more at: http://left.gr/news/andreas-papamimikos-poios-pragmatika-einai-o-neos-grammateas-tis-nd#sthash.MB7tc67N.dpu

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟ ΤΟ ANTINEWS ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
http://www.antinews.gr/2010/02/28/35700/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου