ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

 Αντιδημοκρατικές οι  μεθοδεύσεις για την διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης- Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων της Π.Ε. Πέλλας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας και χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.
   Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης έχουν σαν αποτέλεσμα την διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με τις χιλιάδες απολύσεις  εργαζομένων. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
Οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα σε τρεις δόσεις στα τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.400 σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες σχολείων και σχολικοί τροχονόμοι, ενώ η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν σε 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι οι 2.741 δημοτικοί υπάλληλοι από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη θεωρούνταν «πλεονάζον προσωπικό».
Η πλειονότητα της διοίκησης της ΚΕΔΕ με τον  διαρκή συμβιβασμό που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα αλλά και στο τέλος του τον δημοκρατικό λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Απαιτείται τώρα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής. Ενός μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και την αγωνιστική αντίσταση στις διαλυτικές ρυθμίσεις για την εφεδρεία και τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου