ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Guardian: O Γ. Παπανδρέου στηρίζει Σαμαρά

Για επιτακτική ανάγκη εκλογής μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ελπίζει στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και έτσι να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας.

Η Guardian σχολιάζοντας, αναφέρεται σε «ειρωνεία της κρίσης», αφού ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου και διαπιστώνει: «Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».
Ως πρωθυπουργός πάντως, όπως δηλώνει, έκανε «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει την Ελλάδα πάνω από την επιφάνεια του νερού» και  η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο όπως ο ίδιος είπε: «είχα πει από την αρχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παρότι έχουμε την πρόθεση, δεν έχουμε την διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».
Όσον αφορά το πολύκροτο δημοψήφισμα, λέει πως από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσανε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για ένα δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας ότι ήταν πλήρως ενήμεροι για τα σχέδιά του σε ότι αφορά το δημοψήφισμα.

http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/g-papandreoy-elpizei-sti-niki-ton-filoeyropaiston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου