ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλαδική και πανευρωπαική ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

Σε διαδήλωση  καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας στο πλαίσιο της ημέρας πανευρωπαϊκής και πανελλαδικής δράσεις για αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας αύριο, Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου.
Οι 300 μετανάστες – εργάτες, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν για 17η μέρα την απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει πανελλαδικά από τις 25 Γενάρη.Από χτες, έχουν σταματήσει το τσάι και λαμβάνουν μόνο νερό, ζάχαρη και αλάτι. Τα σημάδια κόπωσης είναι εμφανή όσο και η αναμενόμενη απώλεια βάρους, ωστόσο οι απεργοί πείνας συνεχίζουν τον αγώνα τους με υψηλό ηθικό. Eνωμένοι και δυνατοί παλεύουν για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους συναγωνιστές τους στην Αθήνα , στηρίζοντάς τους στην απόφαση που πήραν να μείνουν μέχρι τέλους στο κτίριο «Υπατία» ενώ έστειλαν και μήνυμα- κείμενο στον ιδιοκτήτη, ενόψει και της λήξης του τελεσιγράφου που έχει οριστεί από τον ίδιο για την εκκένωση του κτιρίου.
Τα μηνύματα στήριξης και τα ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης καθώς και τα ψηφίσματα συμπαράστασης από φορείς,συλλόγους, σωματεία, εργατικές ενώσεις κ.τ.λ. συνεχίζονται να στέλνονται καθημερινά, δίνοντας κουράγιο και δύναμη στους αγωνιστές- μετανάστες.Το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ αποφάσισε αντιπροσωπεία των µελών του ΕΣ∆ΕΠ να επισκεφθεί τους απεργούς πείνας µετανάστες στο ΕΚΘ εκφράζοντας τη συµπαράστασή του.«Οι µετανάστες που είναι «εκτός νόµου» δεν είναι επειδή το θέλουν οι ίδιοι. Το κράτος τους θέλει εκεί, στη µαύρη εργασία, ανασφάλιστους, διπλοεκµεταλλευόµενους, στο περιθώριο, στην παραοικονοµία, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητα, χωρίς δικαιώµατα, κυνηγηµένους, στοιβαγµένους στα «κέντρα εξευτελισµού των προσφύγων» ,αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο κείμενο που υπογράφουν.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ενισχύσει και οικονομικά τον αγώνα των απεργών πείνας, ενώ οι Εκπαιδευτικοί από τα Εθελοντικά Σχολεία μεταναστών με ψήφισμά τους εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απεργών πείνας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου