ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ


Τροπολογία με την οποία θα προβλέπεται η αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και η απαγόρευση της μεταβίβασης κόκκινων δανείων από τράπεζες σε «κερδοσκοπικά funds», καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας.


Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας το θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο, όπως είπε, δεν λύνεται «ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς».


Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τον κίνδυνο «τα κόκκινα δάνεια να πέσουν στα χέρια κερδοσκόπων στο εξωτερικό, με τους οποίους δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης» και ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί και καταθέτει, σήμερα στη Βουλή σχετική τροπολογία, η οποία, όπως εξήγησε, θα έχει δύο σκέλη:
«Το πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Και το δεύτερο, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών».
«Η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες, οφείλει σήμερα, να τους προστατεύσει από τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού», σχολίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης για την αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και απήθυνε πρόσκληση προς τις επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για συστράτευση.
Περιγράφοντας την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στο επίκεντρό της βρίσκεται η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης που «θα δημιουργήσει συνθήκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων».

Χαρακτήρισε επίσης απεγνωσμένη την προσπάθεια της κυβέρνησης να «φιλοτεχνήσει ένα 'success story' για την οικονομική πολιτική της ενώ αναφερόμενος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «διαγραφή» μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους, διευκρίνισε ότι αυτή έχει δύο σημαντικές διαφορές από τις προτάσεις των εγχώριων και διεθνών οργανισμών, αφού:

(α) συνδέει την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με «ρήτρα ανάπτυξης»
(β) θέτει ως απολύτως αναγκαία συνθήκη την άμεση κατάργηση της λιτότητας και την αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου.
Τέλος ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε για τη θεσμοθέτηση μίας «νέας σεισάχθειας», δηλαδή το «κούρεμα» στις οφειλές των δανειοληπτών, «ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα και η καταναλωτική ικανότητά τους» καθώς και για την επαναφορά του «κατώτατου μισθού από τα €586 στα €751 για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου