ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Πολιτική Λύση τώρα στο πρόβλημα της μετανάστευσης και Αλληλεγγύη σε αυτούς που υποφέρουν


Ανακοίνωση της Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης της τρικομματικής κυβέρνησης και των δανειστών στην κοινωνία, επίθεση που δημιουργεί συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στα χαμηλότερα στρώματα, στους μικρομεσαίους και προκαλεί διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, συνεχώς δίπλα μας παρατηρούμε παράλληλα δράματα που απαιτούν την εγρήγορση όλων μας και συνεχή προσπάθεια για την διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας και των στοιχειωδών ανθρωπιστικών αξιών.
      Δίπλα μας, στο Αστυνομικό Τμήμα στην Αριδαία έξη άνθρωποι από την Αφρική και της Ασία ζούν επί τρείς μήνες κρατούμενοι, περιμένοντας την παροχή ασύλου ή την επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους. Και εδόθη από το Υπουργείο παράταση άλλων τριών μηνών στην κράτηση τους στον ίδιο χώρο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την ευαισθησία του κ. Διοικητού και των αστυνομικών υπαλλήλων του Α.Τ. Αριδαίας όλοι αναγνωρίζουν ότι το κρατητήριο του Τμήματος είναι κατάλληλο για διαδικασίες αυτοφώρου ή ολιγοήμερης κράτησης κρατουμένων και σίγουρα όχι για «φιλοξενία» έξη ανθρώπων για 6 μήνες και ίσως παραπάνω.  
  Το ίδιο φαινόμενο (της κράτησης μεταναστών στα Αστυνομικά Τμήματα) συμβαίνει σε όλη την  χώρα.
      Χρειάζεται η ευαισθητοποίηση της Τοπικής κοινωνίας και ανθρωπιστική βοήθεια στους σύγχρονους κολασμένους της Γης με τον ίδιο τρόπο που απαιτείται η ευαισθητοποίηση της σε όλους τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την σημερινή λαίλαπα της πρωτοφανούς κρίσης. Κρίση που βαθαίνει με την δουλοπρεπή στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της χώρας.
       Καλούμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το καθήκον τους και τον Δήμο Αλμωπίας να δει (μαζί σε όλα όσα αντιμετωπίζει)  και αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα μέσω, του ορθότατα, συσταθέντος Δικτύου Κοινωνικής Δικτύωσης.
       Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζοντας  το σοβαρότατο πρόβλημα της μετανάστευσης ως αποτέλεσμα, καθαρά, χυδαίων πολιτικών και το ανθρωπιστικό φαινόμενο  που δεν έχει πια σύνορα (όπως αναφέρονται στην Διακήρυξη των Αρχών του) και αντιστεκόμενος  σθεναρά στις κραυγές εκφασισμού και μισανθρωπισμού της κοινωνίας, με όρους ζούγκλας, αντιστέκεται στη λογική χρησιμοποίησης αυτών των ανθρώπων για να παραπλανάται ο Ελληνικός Λαός ώστε να μην αντιδρά  στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται εναντίον των δικαιωμάτων του.
        Καταγγέλλει: τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (μεμονωμένα και μέσα από την συγκυβέρνηση τους)  ως κύρια υπεύθυνες και υπόλογες απέναντι στη διόγκωση και πολιτικάντικη εκμετάλλευση του φαινομένου!
         Και προτείνει:      
«Να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό ζήτημα υπό τον σύνθετο χαρακτήρα του και σε όλες του τις διαστάσεις. Τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις εστίες τους είτε γιατί τους καθιστά θύματα πολέμων είτε γιατί τους στερεί τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Οι οικονομικοί και πολιτικοί μετανάστες ή πρόσφυγες είναι οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης. Ο λαός μας γνωρίζει το φαινόμενο καλά γιατί το έζησε εις βάθος στις δεκαετίες που ακολούθησαν τον εμφύλιο ενώ το ξαναγνωρίζει σήμερα μέσω του κύματος μετανάστευσης που προκαλούν τα μνημόνια. Αλλά ταυτόχρονα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και λόγω της υποταγμένης ατολμίας με την οποία οι κυβερνήσεις του δικομματισμού υπέγραψαν τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο νέων μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων πληρώνοντας άνισα μεγάλο κόστος. Αυτά σημαίνουν ότι το ζήτημα είναι κατ’ εξοχήν διεθνές και οφείλει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Απαιτείται η κατάργηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» που εγκλωβίζει στη χώρα μας πρόσφυγες ή μετανάστες που δεν επιθυμούν να παραμείνουν εδώ. Απαιτείται, παραπέρα, ο εξανθρωπισμός του θεσμικού πλαισίου νομιμοποίησης, παροχής ασύλου και παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, η δίκαιη αντιμετώπιση όσων εργάζονται και η εξάρθρωση των κυκλωμάτων εγκληματικότητας, οι κορυφές των οποίων κατά κανόνα δεν καταλαμβάνονται από μετανάστες ή πρόσφυγες, αλλά από το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, κάποιες φορές με ‘υψηλές’ διασυνδέσεις. Το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, η πορνεία και το τράφικινγκ, η εργασία υπό συνθήκες δουλείας, η υπερεκμετάλλευση της στέγης, αποτελούν αντικείμενο κρατικών υπηρεσιών και των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες, δημοκρατικά εκπαιδευμένες και αφοσιωμένες αποκλειστικά στο έργο της αρμοδιότητάς τους, μπορούν να παίξουν και εδώ τον ρόλο που θα δίνει επιτέλους σωστό περιεχόμενο στο όνομά τους, ρόλο που θα διασφαλίζει παράλληλα τον ομαλό ρυθμό ζωής όλων, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες σήμερα γειτονιές των μεγάλων πόλεων».   
        Ο λαός μας μέσα στις σκληρές συνθήκες που ζει οφείλει να διατηρήσει τις αξίες του και να πρωτοστατήσει στην αλληλεγγύη απέναντι στον γείτονα του, στο συντοπίτη του, στον κάθε άνθρωπο. Χωρίς να ξεχωρίζει φυλή, χρώμα και φύλο και θρησκεία. Να ακυρώσει τις  ναζιστικές σειρήνες και να λιώσει το φασισμό!  
      Δεν υπάρχουν «λαθραίοι» άνθρωποι.
Τέτοιους θέλει να μας κάνει στον ίδιο μας τον τόπο η εγχώρια τρόικα.
      Εμπρός λοιπόν να αντισταθούμε, να οργανώσουμε τους Κοινωνικούς Αγώνες και να ζητήσουμε μαζικά πολιτική λύση κατακτώντας μια δίκαιη Κοινωνία Ισονομίας και Ισοπολιτείας  .

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου