ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μεταξύ κατεργαραίων...

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens μαθαίνουμε ότι καταλήγει η κυβέρνηση με μέριμνα του κ. Βενιζέλου. Κλείνει έτσι αναίμακτα -ούτε γάτα ούτε ζημιά- η μητέρα όλων των σκανδάλων, το πολυσχιδές σκάνδαλο της Siemens, το οποίο επέφερε στο Δημόσιο ζημιά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ατελέσφορης κατά τα άλλα εξεταστικής επιτροπής.
Η εκκρεμότητα με το Ελληνικό Δημόσιο δεν ήταν καθόλου αμελητέα για τη Siemens, καθώς έπρεπε να "καθαρίσει" το όνομά της για να συνεχίσει να κάνει μπίζνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Να θυμίσουμε ότι η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα εταιρεία είχε έρθει σε συμβιβασμό και με άλλες χώρες -όπως π.χ. τη Νιγηρία- στις οποίες είχε δραστηριοποιηθεί λαδώνοντας δεξιά κι αριστερά. Σε όλες τις περιπτώσεις η Siemens αναγκάστηκε να δώσει και χρήμα και ονόματα. Όχι όμως στην ελληνική περίπτωση.
Υποβοηθούμενοι από τον εκβιασμό των κυβερνώντων ότι, αν δεν τα βρούμε με τη Siemens, δεν θα ανοίξουν οι κατά τα άλλα έτοιμοι σταθμοί του μετρό, τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών κατέληξαν σε μια συμφωνία βάσει της οποίας η γερμανική εταιρεία θα ζητήσει συγγνώμη και θα αποζημιώσει την Ελλάδα με περίπου 200 εκατομμύρια, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν υποτροφίες, επενδύσεις και άλλα τέτοια κόλπα που ευκόλως υπερτιμολογούνται, αν μη τι άλλο.
Η Siemens και το Ελληνικό Δημόσιο συμφωνούν επίσης ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να δώσει τα ονόματα των εδώ συνεργατών της. Βεβαίως αυτοί δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και σήμερα υπουργοί, βουλευτές, κρατικά στελέχη και να οργανώνουν τις επόμενες μπίζνες με μίζες. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πει ότι και τον κ. Τσουκάτο, που έχει ομολογήσει ότι πήρε 1 εκατ. από τη Siemens για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν τον έχει ενοχλήσει ούτως ή άλλως.
Όταν προ καιρού ο Αλ. Τσίπρας είχε εκστομίσει στη Βουλή τη λέξη "ομερτά", ο κ. Βενιζέλος είχε βγει από τα ρούχα του. Μήπως να ξαναμπεί;


πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=673888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου