ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Σε κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης καλεί ο Α. Τσίπρας

"Περνάμε στην λογική που λέει ότι η πολιτική και η διακυβέρνηση είναι δουλειά των ειδικών" τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή σύσκεψη των συνδικαλιστών του ΚΕΑ, αναφορικά με την ορκωμοσία της κυβέρνησης «νέου τύπου». Ο ίδιος ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως "εθνικής συνεννόησης και σωτηρίας" συνιστούν «στην ουσία κυβερνήσεις κοινωνικής αποδόμησης και δημοκρατικής αποδόμησης» υπογραμμίζοντας παράλληλα την παρέμβαση της Λανγκάρντ που ευχήθηκε η κυβέρνηση να μην να μην έχει ορίζοντα λήξης τον Φλεβάρη αλλά να έχει ορίζοντα λήξης ενδεχομένως και πέρα από τα συνταγματικά όρια της τετραετίας»  που όπως δήλωσε «αυτό θα ήθελε».  
«Στην Ελλάδα παλιότερα λέγαμε ένα ανέκδοτο, ίσως για να μετριάσουμε και την πικρία μας διότι παρά τους αγώνες μας η ηγεμονία της αστικής ιδεολογίας έφερνε εκλογικά αποτελέσματα που δεν ήταν τα επιθυμητά για τις δυνάμεις της Αριστεράς. Λέγαμε λοιπόν: «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες». Φαίνεται ότι ακριβώς επειδή χειραφετούνται οι λαοί και οι εκλογές πράγματι μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς και τα πράγματα, αρχίζει να περνάει η ιδέα στο μυαλό των οικονομικά και πολιτικά ισχυρών στην Ευρώπη ότι οι εκλογές πρέπει μάλλον σιγά σιγά να γίνουν παράνομες. Ή σιγά σιγά οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται σε εκείνο το timing όπου θα είναι διασφαλισμένο από όλες τις πλευρές ότι δε θα φέρουν ανατροπές. Και αυτό επιχειρείται σήμερα και στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Επιχειρείται να ανατραπεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο της δημοκρατίας  και της λαϊκής κυριαρχίας. Και επιχειρείται να περάσει ο λαός που αντιδρά, σε δεύτερο πλάνο» δήλωσε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη δέχεται βαριά και συντονισμένα πυρρά» όπως και ότι «το καθήκον των δυνάμεων της Αριστεράς είναι να σταματήσουμε αυτήν την εξέλιξη εκτροπής και να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία»
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «στην Ελλάδα η προσπάθεια ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ είναι καταδικασμένη να αποτύχει όσο οι πολιτικές που θα ακολουθούν και από τη νέα κυβέρνηση θα είναι αυτές που μας οδήγησαν στην καταστροφή." λέγοντας ότι "Το νέο κυβερνητικό σχήμα που ορκίστηκε χθες είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ακροδεξιά αλλά 100% μνημόνιο» Τέλος ανέφερε ότι η συνέχιση των πολιτικών θα οξύνει τα προβλήματα  χαρακτηρίζοντας  ντροπή το γεγονός ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι, ενώ η ελίτ της χώρας, το 1% των Ελλήνων, πληρώνει μόλις το 0,8% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Τέλος κάλεσε σε κοινό αγώνα των εργαζομένων όλων της Ευρώπης απέναντι στον «κοινό εχθρό» σημειώνοντας ότι καθήκον της Αριστεράς είναι «να ανατρέψει το σημερινό πολιτικό και οικονομικό έκτρωμα μιας Ευρώπης που απεμπολεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που καταλύει τη Δημοκρατία και ακολουθεί πιστά τις εντολές ενός διευθυντηρίου και τις πολιτικές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου