ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ – ΑΡΙΔΑΙΑ και ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Την Κυριακή 24 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Βουλευτού Αθήνας και Υπεύθυνης Διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
  • Στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην αίθουσα της Νομαρχίας με μεγάλη προσέλευση πολιτών.                                                                               

  • Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε :
-       παρουσίαση από την Νομαρχιακή Επιτροπή των αξόνων δράσης για τον Νομό
-        ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την έξοδο από την κρίση και τις προγραμματικές θέσεις για την Κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από την Ρένα Δούρου. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και προβληματισμός.   
        Δείτε βίντεο με τις εισηγήσεις της εκδήλωσης:




  • Στην Αριδαία έγινε συνάντηση της Ρένας Δούρου και κομματικών στελεχών του Νομού με τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους Αλμωπίας, την συντονιστική επιτροπή του μπλόκου των αγροτών στο μπλόκο της Αλμωπίας, εκπροσώπους του ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Στην διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών, το μεγάλο πρόβλημα της υποβάθμισης της Αλμωπίας με την απομάκρυνση Υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους Δημότες ( ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, πιθανά Πυροσβεστική, Δασαρχείο κλπ) , τα προβλήματα που θα υπάρξουν στους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ από την κατάργηση του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και την αντικατάσταση του από άλλο πρόγραμμα που ούτε τους εργαζόμενους διασφαλίζει αλλά μειώνει σε δραματικό βαθμό και τους ωφελούμενους ( σε μόλις 6 από 410 στην Αλμωπία), κλπ




  • Στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιαννιτσών. Η Ρένα Δούρου ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στην συνέχεια έγινε συζήτηση με τους πολίτες των Γιαννιτσών. 

και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Θράκη


Απόσπασμα από συνέντευξη του νυν Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην εφημερίδα "Δημοκρατία", στις 25/07/2011 (όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν ακόμα αξιωματική αντιπολίτευση, βεβαίως-βεβαίως)

Παράλληλα, ο κ.Στυλιανίδης εμφανίζεται «απόλυτα επιφυλακτικός» για την εξόρυξη χρυσού, που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς, «όπως λένε οι ειδικοί και η έκθεση του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα ωφεληθούν υπερβολικά οι εταιρίες, αλλά η ανταπόδοση στην περιοχή θα είναι μηδαμινή, με κίνδυνο να χτυπηθεί και το οικοσύστημα». 
Πηγή: e-stylianidis.gr



Με δεδομένες τις τοποθετήσεις κατά το παρελθόν τόσο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Γ. Παπανδρέου, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κύριος Σαμαράς τελικά ποιοι είναι υπέρ της επένδυσης; 

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ


Πρόσκληση
C:\Users\Μαριανικι\Desktop\images 2.jpegΜες στην ισόγεια την ταβέρνα….
C:\Users\Μαριανικι\Desktop\images.jpegΕλάτε να γνωριστούμε με φαγητό και ποτό,            συνοδεία
μουσικής              την Παρασκευή  1 Μαρτίου 2013,  9μ.μ. στην ταβέρνα Πιθάρι στους Καταρράκτες.
Με τον ερχομό της Άνοιξης, η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γνωριμίας των μελών και φίλων του.
Τιμή πρόσκλησης  15 ευρώ (Περιλαμβάνει φαγητό και ποτό).

Τα «μπουμπούκια» της ΝΔ που καταλήγουν στη φυλακή


Ημερομηνία: 27/02/2013 15:51
Από το "Κουτί της Πανδώρας"
Τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για απάτες. Οι δύο είναι ήδη καταδικασμένοι, ενώ η τρίτη προφυλακισμένη. Σημαντικότερη είναι αναμφίβολα η καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή από το 1981 μέχρι το 1998.

Ο δήμαρχος που «έγδυσε» τη νύμφη του Θερμαϊκού

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έκκληση για φάρμακα

Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά


Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά που συστάθηκε πρόσφατα από ενεργούς πολίτες εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, με σκοπό την δωρεάν παροχή ιατρικής και οδοντιατρικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, φάρμακα, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, καθώς επίσης κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, έχει ανάγκη απο φάρμακα, για τον εφοδιασμό του νεοσύστατου φαρμακείου που διαθέτει. Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες, να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν, είτε φέρνοντάς τα στη διεύθυνση που αναγράφεται, είτε καλώντας στο τηλέφωνο 2104960790.

Φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά απλά υπάρχουν αποθηκευμένα σε κάποιο ντουλάπι στα σπίτια όλων μας, μπορεί να είναι πολύτιμα για συμπολίτες μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Ακόμα και ένα κουτί αντιβίωσης που δεν χρειάστηκε να καταναλωθεί ολόκληρο και έχει περισσέψει μια καρτέλα είναι χρήσιμο.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση όλων σας!

Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός
τηλ.2104960790- Καθημερινά 9.30 π.μ- 8.30 μ.μ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πέλλας για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων στο Νομό.


Στημένο παιχνίδι το θέμα της έδρας και προτείνουμε να παραμείνει η δομή τους ως έχει 

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Πέλλας δηλώνει την αντίθεση του σε οποιαδήποτε παρέμβαση που αφορά τη δομή λειτουργίας των Νοσοκομείων του Νομού ενώ αντίστοιχα ζητά την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Μάλιστα εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι αλλαγές αυτές που αφορούν όλη την χώρα έχουν ως κεντρικό στόχο - μέσω της συρρίκνωσης των μονάδων υγείας - την περαιτέρω υποχρηματοδότηση του καταρρέοντος ΕΣΥ στα πλαίσια της -χωρίς όρους- εφαρμογής του μνημονίου. Οι άμεσοι στόχοι διεκδίκησης πρέπει να είναι :

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ;;;;

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της υποτίμησης της νοημοσύνης των αγροτών του νομού μας από τους εκλεγμένους  από εμάς του ίδιους Βουλευτές του Νομού Πέλλας.  
Όλοι οι Βουλευτές του Νομού «χύνουν» δάκρυα για την αύξηση των ορίων ηλικίας των αγροτών από τα 65 έτη στα 67. Διάταξη που οι ίδιοι δεν είχαν το ανάστημα ώστε να την καταψηφίσουν όταν κατατέθηκε στην βουλή προ ψήφιση. Τώρα κάνουν επερωτήσεις – φυσικά είναι εις γνώση τους ότι δεν θα γίνει τίποτα – και ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο ώστε να πουν στους πολίτες «είδες εγώ το πάλεψα έκανα ερώτηση αλλά βλέπεις ……..»

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στον κ. Τζαμτζή :
  
«Το ξέρετε καλά. Άλλωστε το στηρίξατε και εσείς δια της ψήφου σας. »

Διαβάστε όλη την επερώτηση :

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το Σάββατο 23 Φλεβάρη  στις 8:30 μμ  η Τ.Ο.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλμωπίας διοργανώνει Μουσική Πολιτική Βραδιά στα γραφεία της στην Αριδαία Αθ.Διάκου 12 (κέντρο), με τους  Jazza SLam Trio.

Παρουσιάζουν το έργο τους 
"Nu Urban Blues" (Γυμνή αστική θλίψη)
Μια διαφορετική ματιά, ανάλυση, στην κατάρρευση του μοντέρνου ανθρώπου που από παραγωγός μετατράπηκε σταδιακά σε δούλος καταναλωτής  δανειζόμενος  ύλη και όνειρα!
Η αποξένωση, ο κοινωνικός κανιβαλισμός (αυτοματισμός), η διαστρέβλωση  του πραγματικού με το εικονικό, η καθημερινή βία... είναι κάποια από τα θέματα που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από μια δίωρη παράσταση Μουσικής και Εικόνας
Οι Jazza SLam Trio είναι :
Jazza SLam: Φωνή, Κιθάρα, Programing
Ιωάννης Χρυσοχοΐδης: Τούμπα
LeeWeat: Κιθάρα

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 
ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
  Την Κυριακή 24 Φλεβάρη η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν Λαϊκές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  στον Νομό Πέλλας με αφορμή την επίσκεψη της Βουλευτού Αθήνας Ρένας Δούρου.
  Πρόγραμμα Λαϊκών Συνελεύσεων : 

Έδεσσα:    Κυριακή 11:30 π.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας

Γιαννιτσά:  Κυριακή  5:30 μ.μ. Εγκαίνια γραφείων Τ.Ο. Γιαννιτσών

Προσκαλούνται  όλοι οι πολίτες και οι φορείς της Πέλλας να συμμετέχουν στις λαϊκές συνελεύσεις, να καταθέσουν τον προβληματισμό και τις απόψεις τους.

Στις 2:00 μμ η Ρένα Δούρου μαζί με την Νομαρχιακή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συναντηθεί με το συντονιστικό αγροτών Αλμωπίας στο μπλόκο της Αριδαίας και θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Αλμωπίας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας.
Την Ρένα Δούρου θα συνοδεύει ο Δήμος Μπινετζής μέλος της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Περιστερίου (Αττικής) και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Λόφου, ο οποίος κατάγεται από την Σκύδρα.     

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

Διώχνουμε την κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


Με την οριακή υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου η τρι­κομματική κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής πλειοψηφίας και της ίδιας της οικονομίας. Τώρα επιχειρεί να ξεπληρώσει το συμβόλαιο, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο του ελληνικού λαού, κα­τεδαφίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, βά­ζοντας στο στόχαστρο την ίδια του την αξιοπρέπεια!
Δίπλα στα ποσοστά της συνεχιζόμενης ύφεσης της οικονο­μίας και της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, βρίσκεται η πραγματική επίθεση: Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απολύσεις, διαδο­χικά χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση της παιδείας και της υγείας, κατάργηση των δημόσιων, κοινωνικών αγαθών, αυταρχισμός και, προσφάτως, κυβερνητικές διαρροές για την καταστρατήγηση ακόμα και του δικαιώματος στην απεργία και τον συνδικαλισμό…

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δε χρειάζεται να γνωρίζετε ισπανικά για να καταλάβετε τι λέει το βίντεο.
Άλλωστε όπως λέει ο καθηγητής στην αρχή του βίντεο προς τους Ισπανούς: «Περισσότερα πράγματα από όσα νομίζετε είναι ελληνικά!»

Δεν είναι από το Υπουργείο Τουρισμού Ελλάδος για διακοπές στην Ισπανία!!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας οργανώθηκε στο επίπεδο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με την εκλογή 9μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής. Η νομαρχιακή συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 10 Φλεβάρη στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Οι εκλεγέντες με σειρά εκλογής είναι:
Σηφάκης Γιάννης
Βόλτσης Σωκράτης
Λαμπρίδης Σάββας
Γάγκλιου Πέτρος
Κολίνη Πόπη
Σταυρίδης Γιάννης
Βελιγράδης Λάκης
Πριόβολος Παύλος
Δανάς Αργύρης

Η συγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής σε σώμα θα γίνει την Τετάρτη 13 Φλεβάρη.
Στην εκλογική διαδικασία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πέλλας, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η παρουσία νέων μελών που εντάχθηκαν στις τάξεις του τους τελευταίους μήνες.  Κατά την διάρκεια της συνέλευσης αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός τόσο για την γενική πολιτική κατάσταση, την ανάγκη απαλλαγής από την μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα στο γκρεμό και την κοινωνία σε απόγνωση, την ανάγκη ανάδειξης κυβέρνησης αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τα ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την συμπαράσταση στον αγροτικό κόσμο που βρίσκεται στους δρόμους διεκδικώντας δίκαια αιτήματα, την έκκληση στους άλλους κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στους αγρότες, την συμπαράσταση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση, την ανάγκη προστασίας της κοινωνικών θεσμών, την ανάγκη κινημάτων αλληλεγγύης, την αντίσταση στις μνημονιακές δεσμεύσεις απομάκρυνσης υπηρεσιών, σχολών κλπ, την προστασία του Δασικού πλούτου και άλλα ζητήματα.
Εκφράστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό πρωτοπόρα να βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό της κοινωνίας, να πρωτοστατεί στα κινήματα και τους αγώνες και να συμβάλει στην αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης.    

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Γνωστό στέλεχος της ΝΔ προτείνει Γκουαντανάμο για "αναρχοκομμούνια"

Ημερομηνία: 10/02/2013
To... ακροδεξιό "μπουμπούκι" της Νέας Δημοκρατίας, η περίφημη πια Χριστίνα Σιδέρη τομεάρχης Β3 του κόμματος ξαναχτύπησε!



Περιμένουμε την τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας για το αν υιοθετεί τη ρητορική και τις αντιλήψεις του στελέχους της.

Πηγή: http://www.left.gr/article.php?id=23889

Γεια σου, κυρ-Σταύρο Παπασταύρου

Ημερομηνία: 10/02/2013
Πηγή: www.avgi.gr
Του Θανάση Καρτερού

Σκεφτείτε να ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, συνδεμένος μάλιστα με έναν θηριώδη λογαριασμό 550 εκατομμυρίων ευρώ, ένας συνεργάτης του Τσίπρα. Τι κακός χαμός θα γινόταν, πώς θα πλημμύριζαν τα μεγάλα ΜΜΕ με αποκαλύψεις για την αριστερή υποκρισία, πόση οργή θα κατανάλωναν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κεδίκογλου και η παρέα τους για το συγκλονιστικό γεγονός. Και πόσα μαθήματα αριστερού ήθους θα παρέδινε ο Πρετεντέρης -ειδικός στο θέμα, όπως έδειξε το σημείωμά του της Παρασκευής για το παπατζιλίκι αριστερής δικηγόρου που έχει πελάτη έναν κατηγορούμενο για βιασμούς.

Όμως για τον Σταύρο Παπασταύρου, που το ονοματάκι του φιγουράρει στον μεγαλύτερο λογαριασμό της λίστας, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Μπορεί ο κυρ-Σταύρος να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, να ταξιδεύει μαζί του στο Κατάρ για την εξασφάλιση επενδύσεων, να τον ακολουθούν διάφορα ομιχλώδη εν σχέσει με τη Siemens και να δικαιολογεί την παρουσία του στη λίστα με το πιο ωραίο παραμύθι -δεν είναι δικά μου τα λεφτά, απλώς τα διαχειρίζομαι ως δικηγόρος ενός μεγάλου fund που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Αυτό λέει η ανακοίνωσή του, την οποία μας έστειλε από τις Βρυξέλλες, όπου συνόδευσε τον Σαμαρά στη σύνοδο κορυφής. Και η οποία πολύ Κεδίκογλου θυμίζει, καθώς αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ τον προσφιλή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πολιτικό αμοραλισμό και την ακόμα προσφιλέστερη λάσπη.

Τι ωραίοι που είναι! Να είσαι χωμένος μέχρι το λαιμό στον τζόγο των εκατομμυρίων και ταυτόχρονα να φροντίζεις μαζί με τον πρωθυπουργό τα συμφέροντα του λαού, είναι μια χαρά πράγμα. Να φιγουράρει το όνομά σου στη λίστα Λαγκάρντ και ταυτόχρονα να συνεργάζεσαι στενά με τον Σαμαρά που υποσχέθηκε να ρίξει άπλετο φως στα μυστικά της είναι απολύτως φυσιολογικό. Να ομολογείς ότι διαχειρίζεσαι ένα τεράστιο επενδυτικό κεφάλαιο από κείνα που λυμαίνονται τους λαούς και ταυτόχρονα να συμβουλεύεις τον πρωθυπουργό πώς θα σώσει τη χώρα από τα νύχια τους είναι απολύτως θεμιτό. Και όποιος αναρωτιέται τι φάμπρικα είναι αυτή και ποια διαπλοκή εκφράζει είναι αμοραλιστής και λασπολόγος. Ενώ εσύ και ο πρωθυπουργός προϊστάμενός σου είστε το άκρον άωτον της ηθικής και της καθαρότητας.

Αν έχει όνομα η υποκρισία του Σαμαρά, της κυβέρνησής του και των παρατρεχάμενων ΜΜΕ, αυτό είναι Σταύρος Παπασταύρου. Όλοι αυτοί οι Φαρισαίοι που βγάζουν σπυράκια με μια λέξη του τάδε βουλευτή της Αριστεράς, που καταλαμβάνονται από ιερή οργή γιατί ο Τσίπρας ταξίδεψε σε θέση executive, που παθαίνουν αμόκ με τους πελάτες της Κωνσταντοπούλου, που διυλίζουν εν γένει κάθε αριστερό κώνωπα, κατεβάζουν μια χαρά στη στομάχα τους μια κάμηλο 550 εκατομμυρίων ευρώ και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Δέχονται a priori αυτή τη σκαστή διαπλοκή -διότι, και αλήθεια να λέει ο Παπασταύρου, και διαχειριστής του fund να ήταν, η τοποθέτησή του παρά τω πρωθυπουργώ και μάλιστα σε άκρως σημαντικές αποστολές είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Και ύποπτη. Και ενδεικτική για το πώς σκέφτονται και πώς δρουν εκείνοι που καθορίζουν σήμερα τη ζωή του κάθε συνταξιούχου, του κάθε άνεργου, του κάθε Έλληνα νοικοκύρη σε απόγνωση.

Και να το βούλωναν τουλάχιστον. Όμως όχι. Βγαίνουν και από πάνω. Παραδίνει ο κυρ-Σταύρος Παπασταύρου της λίστας και των funds μαθήματα ήθους σε ένα πολιτικό κόμμα. Αντί να πάει στο σπίτι του, ή στα κεφάλαια που κατά δήλωσή του διαχειρίζεται, αυτός παραμένει στη θέση του -εκπρόσωπος και καλά των συμφερόντων μας. Και ούτε καταλαβαίνει πώς αντηχούν οι ανοησίες του σε έναν ρημαγμένο λαό. Όπως δεν καταλαβαίνουν και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, οι συντάκτες της ανακοίνωσής του, οι κυβερνητικοί προστάτες της ευγενούς παρουσίας του στη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι αφοσιωμένοι οι άνθρωποι πώς θα κόψουν συντάξεις, πώς θα εισπράξουν φόρους, πώς θα επιστρατεύσουν απεργούς, πώς θα διασύρουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν έχουν χρόνο για τη λίστα Λαγκάρντ και την παρουσία των δικών τους εκεί. Και στο κάτω-κάτω όποιος φαντάζεται ότι υπάρχουν μνημόνια και Σαμαράδες χωρίς κυρ-Σταύρους είναι μακριά νυχτωμένος. Γεια σου κυρ-Σταύρο Παπασταύρου, λοιπόν, εσύ είσαι ο άνθρωπος της εποχής...

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα



Οι βάρβαρες πολιτικές του Μνημονίου οδηγούν την κοινωνία στην ανεργία και την εξαθλίωση και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η ανεργία, η μείωση των μισθών και η αβάσταχτη φορολογία δοκιμάζουν σκληρά την ελληνική οικογένεια.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ένα ακόμα «χαράτσι», αυτό της ΔΕΗ,  προστέθηκε για να εξοντώσει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Ενώ ξεζουμίζεται ο λαός, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές και να ενισχυθούν οι τράπεζες, δίνεται ασυλία στα κέρδη των καπιταλιστών, απαλλαγή και εκπτώσεις στις μεγάλες ιδιοκτησίες για το χαράτσι, γίνονται διακανονισμοί στις επιχειρήσεις με τις μεγάλες οφειλές, δίνεται φθηνό ρεύμα στην οικονομική ολιγαρχία.
Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική που στόχο έχει να μας εξοντώσει, πρέπει να αντιδράσουμε.
Ζητούμε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ  να προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της και όχι σε αυξήσεις. Να σταματήσει τις διακοπές ρεύματος και να γίνουν επανασυνδέσεις του κομμένου ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά. Να γίνουν όπου χρειάζεται διακανονισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε πολίτη και η πληρωμή των λογαριασμών να γίνεται στα ταμεία της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Τέλος να υπάρξει πρόβλεψη  δυνατότητας παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε άνεργους και άπορους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΚΥΔΡΑΣ