ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα νοσοκομεία ξαφνικά λειτουργούν, ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει, το πρόβλημα των φαρμάκων εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ, το 1 δισ. που παράτυπα κατακρατά η τρόικα θα έλθει επιτέλους (άσχετα αν κατά 90% θα πάει σε διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας). Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ!


Του Γιάννη Μπασκόζου

Από τις 20/6 ευτυχώς έχουμε πρωθυπουργό Σαμαρά και κυβέρνηση "εθνικής συνευθύνης". Έχουμε βέβαια μερικά προβλήματα υγείας που παρατείνουν το κυβερνητικό κενό αλλά ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι οι τουρίστες άρχισαν να συρρέουν και οι καταθέσεις να επιστρέφουν στις τράπεζες.

Τα νοσοκομεία ξαφνικά λειτουργούν, ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει, το πρόβλημα των φαρμάκων εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ, το 1 δισ. που παράτυπα κατακρατά η τρόικα θα έλθει επιτέλους (άσχετα αν κατά 90% θα πάει σε διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας).

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα το 0.4 του ΑΕΠ για τον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει σταθερό, η μείωση φαρμακευτικής δαπάνης επί δικαίων και αδίκων θα παραμείνει πρώτος στόχος της κυβέρνησης, ο "υγιής ανταγωνισμός" δημόσιου και μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου θα συνεχίσει προς όφελος των ασθενών, οι δημοσιές δαπάνες υγείας θα μειωθούν και άλλο στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων. Τα χρέη σε γιατρούς και φαρμακοποιούς θα εξαφανιστούν μαγικά. Οι δομές ψυχικής υγείας θα κλείνουν η μια μετά την άλλη. Οι "υψηλοί" μισθοί των υγειονομικών θα μειωθούν και άλλο. Το περίφημο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα συνεχίσει να βολοδέρνει ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και 3 τουλάχιστον παράλληλους ασυντόνιστους διαγωνισμούς "συναρμοδίων" παραγόντων.

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί αν έβγαινε μπορεί να στενοχωρούσε τους φίλους - σύμμαχους - εταίρους και μπορεί να "υπέκυπταν" στις ανεύθυνες απαιτήσεις του ελληνικού λαού για σταμάτημα των αλόγιστων περικοπών στις δημοσιές δαπάνες υγείας, για άμεση κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα των πολιτών, για σταμάτημα των περικοπών στους μισθούς και σταμάτημα των απολύσεων, για κάλυψη όλων από τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Μπορεί να προχωρούσε το χτύπημα της διαφθοράς και των υπερβολικών υπερκερδών με λειτουργία κεντρικού συστήματος προμηθειών και ολοκληρωμένο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης. Μπορεί να προχωρούσε άμεσα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα χρεών, δαπανών και πληρωμών στον ΕΟΠΥΥ για αποτελεσματικό έλεγχο και γρήγορη αποπληρωμή των δικαιούχων.

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ!
Το πρόβλημα είναι πως στην "προγραμματική συμφωνία" της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., έχουν παρεισφρήσει ορισμένα από τα ανεύθυνα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, για να τα διαπραγματευτούν βεβαίως στο πλαίσιο του Μνημονίου με την τρόικα. Η όποια έρχεται οσονούπω! Δυστυχώς κόλλησαν μια μικρή δόση "ανευθυνότητας" αλλά θα θεραπευτούν άμεσα και δραστικά στις πρώτες συναντήσεις με την τρόικα.

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα θα πάνε καλά.
Το κακό είναι πως υπάρχει η πιθανότητα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές που μπορεί να μην αργήσουν. Όμως κάτι θα κάνουμε να το αποτρέψουμε και αυτό. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ο Γιάννης Γ. Μπασκόζος είναι υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Αυγή

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γλάροι, σταυροί και αφορολόγητο

Ο μύθος της συνεισφοράς της Ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, του Κώστα Βαξεβάνη.

Η Κύπρος ετοιμάζεται να μπει στον μηχανισμό στήριξης. Η Ισπανία, αυτή η τεράστια χώρα που μπορεί να θρέψει όλη την Ευρώπη, καταρρέει οικονομικά. Η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, έχουν ήδη δημιουργήσει μια Ευρώπη άλλης ταχύτητας. Της όπισθεν.

Μα, τι γίνεται σε μια Ευρώπη που μέχρι χτες χρηματοδοτούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να σώζουν ανθρώπους που πέθαιναν από πείνα στην Αφρική; Και, τέλος πάντων, αυτό που έγινε οφείλεται στους 150.000 δημόσιους υπαλλήλους που δεν απολύθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο; Καταρρέει όλη η Ευρώπη γιατί η Ελλάδα έκανε δύο ώρες παραπάνω ηλιοθεραπεία σε σχέση με τον μέσο Γερμανό; Μήπως γιατί δεν έπινε την μπίρα ξεροσφύρι, όπως ο Ευρωπαίος, αλλά επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό με μεζέ; Αστεία πράγματα. Όποιος πιστεύει πως η Ελλάδα βουλιάζει στην κρίση επειδή ζούσε με δανεικά δεν κατανοεί και πολλά πράγματα από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ακόμη και αν στηρίζεται σε ένα λογικοφανές επιχείρημα. Η υπόλοιπη Ευρώπη γιατί βουλιάζει; Και πού χρωστάνε όλοι αυτοί που χρωστάνε ως κράτη;

Η άποψη πως η μικρή και καθόλου τίμια Ελλάδα είναι η αιτία της κατάρρευσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μοιάζει με την άποψη όσων υποστηρίζουν πως το Ανατολικό Μπλοκ και η Σοβιετική Ένωση έπεσαν επειδή υπήρξε ένας Γκορμπατσόφ με πολύ ύποπτο ρόλο. Δηλαδή, ένα φιλολαϊκό σύστημα, με σωστή λειτουργία, που πατούσε πάνω στα όνειρα των ανθρώπων, κατέπεσε από έναν και μόνο άνθρωπο. Χωρίς να ενεργοποιηθούν τα αντισώματα αυτοπροστασίας του, χωρίς να το υποστηρίξουν οι μάζες για τις οποίες δημιουργήθηκε.

Κάπως έτσι η ευρωπαϊκή ιδέα, μαζί και η οικονομία, δείχνει να διαλύεται γιατί κάποιος Έλληνας ξύνει τ’ αχαμνά του σε μια ξαπλώστρα στη Λέσβο ή την Αμοργό. Φευ!

Έχει ενδιαφέρον, όμως, ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα. Ποιος είναι ο φορέας αυτού του αυτομαστιγωτικού πατριωτισμού. Αυτοί που για μία ακόμα φορά κυβερνούν. Το επόμενο διάστημα μέτρα 11,5 ίσως και 15 δισ. θα παρθούν για να σωθεί η χώρα. Από μισθωτούς, υπαλλήλους, άνεργους πλέον καταστηματάρχες και απεγνωσμένους μικρομεσαίους. Αλλά και πάλι θα μείνουν έξω από κάθε φορολόγηση δύο κατηγορίες κατόχων χρήματος: η Εκκλησία και οι εφοπλιστές.

Κανείς απ’ τους δύο δεν προσφέρει το ελάχιστο σε φορολόγηση. Η μεν Εκκλησία, μεγαλύτερος κάτοχος γης στη χώρα, πηδάει συνεχώς από τα παραθυράκια του νόμου, εμφανίζοντας απέναντι στην ανάγκη μιας νόμιμης φορολόγησης την αμφίβολη φιλανθρωπία της.

Το δε εφοπλιστικό κεφάλαιο φοροαπαλλάσσεται, καλύπτοντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής μέσα σε φλυαρία για γλάρους, ελληνικές σημαίες που ανεμίζουν στα πέρατα του κόσμου και πατριωτισμό μιας όψεως -αυτής που τους συμφέρει.

Ένα πλοίο 20.000 κόρων, με νόμο του 1975, τον μοναδικό νόμο του ελληνικού κράτους που δεν έχει αλλάξει, πληρώνει φόρο γύρω στα 3.000 ευρώ. Πολύ λιγότερα από ένα περίπτερο. Ο εφοπλιστής δεν πληρώνει τίποτε άλλο.

Σπίτια, γραφεία, κότερα, Φιλιππινέζες, είναι στο όνομα της ναυτιλιακής, που βάσει του νόμου δεν δίνει καμία άλλη φορολόγηση. Το χειρότερο είναι πως ο νόμος αυτός είναι συνδεδεμένος με το άρθρο 107 του ελληνικού Συντάγματος και δεν μπορεί ν’ αλλάξει, όπως και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, παρά μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το επιχείρημα γι’ αυτό το καθεστώς είναι πως, αν αλλάξει, τα πλοία θα εγκαταλείψουν την ελληνική σημαία. Η ελληνική σημαία φέρνει στην Ελλάδα περί τα 12 δισ., υποστηρίζουν οι εφοπλιστές. Το συνάλλαγμα, όμως, αυτό στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά συνεισφορά στο κράτος, αφού δεν πάει στο κοινωνικό σύνολο, αλλά σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Το 45%, μάλιστα, επιστρέφει και πάλι στο εξωτερικό με διάφορες δικαιολογίες.

Από την άλλη μεριά, η ελληνική σημαία δίνει στα πλοία που την έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα. Το ελληνικό κράτος διαπραγματεύεται στην Ευρώπη υπέρ των εφοπλιστών και οποιαδήποτε προβλήματα στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται από ένα εκτεταμένο δίκτυο ακολούθων στις πρεσβείες που έχει γίνει και διατηρείται μόνο γι’ αυτόν το σκοπό. Το δε επιχείρημα πως τα πλοία ελληνικής σημαίας έχουν ελληνικά πληρώματα είναι ένας ακόμη μύθος. Πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι ο επιβαλλόμενος αριθμός Ελλήνων ναυτικών για το καθένα από τα 800 πλοία. Σε αντάλλαγμα, οι κιμπάρηδες, στα περιοδικά lifestyle και μόνο, εφοπλιστές δίνουν στο ελληνικό κράτος, με βάση τον προϋπολογισμό, 12 εκατομμύρια ευρώ για τα πλοία και 280 εκατομμύρια για όλες τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες. Λιγότερα δηλαδή από το Μπραχάμι.
Όσοι κυβερνώντες ανησυχούν, λοιπόν, για την ελληνική οικονομία είναι προφανές ότι κοιτούν τον λουόμενο στην παραλία, αλλά χάνουν το πλοίο. Και όταν μιλούν για σταυρό, εννοούν αυτόν στον οποίο υποκριτικά και ανταποδοτικά σταυροκοπιούνται και όχι αυτόν στον οποίο σταυρώνουν.

Αναδημοσίευση από τη lifo

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά μέτοχοι offshore εταιριών;

Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού. Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε  η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;
To Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ευχαριστήριο από καρδιάς στους πολίτες του Νομού Πέλλας

Αγαπητοί συμπολίτες

Οι εκλογές τελείωσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και σε επίπεδο Νομού Πέλλας σημείωσε μία εκλογική επιτυχία. Από το 2,5% του 2009 ανέβηκε στο 10% στις 6 Μαϊου και έφτασε στο 18,5% στις 17 Ιουνίου καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.  
Η μεγάλη αυτή άνοδος είναι αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης που δώσατε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στον κοινό αγώνα που κάναμε, χωρίς πολλές φορές να συναντηθούμε μίας και αυτή η μάχη ήταν συλλογική αλλά και ατομική στην βάση της αυτοσυστράτευσης. Δυστυχώς ο καλπονοθευτικός νόμος  στέρησε σε επίπεδο νομού την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Από εμάς την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Πέλλας ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μας και μία υπόσχεση. Από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αγωνιστούμε μαζί σας, στην μάχη της επιβίωσης και της επόμενης ημέρας, για την χαμένη μας αξιοπρέπεια, την εθνική μας περηφάνια, για να γίνουν τα οράματα πραγματικότητα.

Εκλγική Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νομού Πέλλας .

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ BILD

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑ BILD ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ :
Αγαπητή Bild,
καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για τις αυριανές εκλογές.
Διακινδυνεύετε τα χρήματά σας.
Όταν τα δίνατε, αναλογιστήκατε ότι κανένας δε σας τα ζήτησε με το ζόρι;
Υποψιαστήκατε, έστω, ότι τις συναλλαγές αυτές τις κάνατε με τους λίγους στην Ελλάδα και όχι με τους πολλούς;
Σκεφτήκατε ότι οι πολλοί απλώς έγλειφαν κόκκαλα και οι λίγοι μαζί με εσάς, τρώγατε τις μπριζόλες;Θα μου πείτε, δεν είναι άξιο σκέψης αυτό.
Άλλο ο σκύλος, άλλο ο αφέντης...
Αφήστε λοιπόν τα της περηφάνιας μας κατά μέρος, απέχετε πολύ από την έννοια αυτή.
Επειδή, αν είχατε έστω και μια ιδέα για το τι σημαίνει περηφάνια, ίσως να καταλαβαίνατε ότι δεν αγοράζονται όλα, πόσο μάλλον η ίδια η περηφάνια.
Η περηφάνια και το φιλότιμο(FILOTIMO) λοιπόν, επιτάσσουν μια αξιοπρεπή ζωή και ένα εξίσου αξιοπρεπές τέλος.
Θυμηθείτε τις Σουλιώτισσες που αυτοκτονούσαν χορεύοντας και πηδώντας στο γκρεμό για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.
Είναι λοιπόν δυνατόν ένας λαός με τέτοιες καταβολές, να υποταχθεί για τα δις τα δικά σας;;;;
Για αναλογιστείτε το λίγο...
Όσον αφορά τους Γερμανούς, είναι λογικό να τους βλέπουμε ως Νεοναζί, αφού για μία ακόμα φορά στην Παγκόσμια Ιστορία, χρησιμοποιούν άλλους λαούς ως πειραματόζωα.

Ο ελεύθερος λαός έχει πάντα επιλογές, γιατί έχει το κουράγιο να επιλέξει το δρόμο της αρετής και όχι της κακίας.

Guardian: O Γ. Παπανδρέου στηρίζει Σαμαρά

Για επιτακτική ανάγκη εκλογής μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ελπίζει στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και έτσι να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας.

Η Guardian σχολιάζοντας, αναφέρεται σε «ειρωνεία της κρίσης», αφού ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου και διαπιστώνει: «Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».
Ως πρωθυπουργός πάντως, όπως δηλώνει, έκανε «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει την Ελλάδα πάνω από την επιφάνεια του νερού» και  η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο όπως ο ίδιος είπε: «είχα πει από την αρχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παρότι έχουμε την πρόθεση, δεν έχουμε την διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».
Όσον αφορά το πολύκροτο δημοψήφισμα, λέει πως από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσανε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για ένα δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας ότι ήταν πλήρως ενήμεροι για τα σχέδιά του σε ότι αφορά το δημοψήφισμα.

http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/g-papandreoy-elpizei-sti-niki-ton-filoeyropaiston

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Συγκέντρωση νίκης και ελπίδας για το λαό στη Θεσσαλονίκη!

Με μια τεράστια συγκέντρωση στη πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη έκλεισε η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας, έκλεισε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, που ενέπνευσε ελπίδα στο λαό, με τα εξής λόγια:


"Τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες.
Με την κλεπτοκρατία.
Το κράτος ανήκε στο λαό.
Όχι στα κόμματα, στα κυκλώματα και στους εργολάβους.


Πολίτες της Θεσσαλονίκης,


Τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.


Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν.


Και κάνουμε, όλες και όλοι μαζί, μια νέα αρχή.


Πολίτες της Θεσσαλονίκης,
Φίλες και Φίλοι,


Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δικιά σου νίκη, βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ωμή παρέμβαση των Financial Times

Η γερμανική έκδοση των Financial Times προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση. Απευθύνθηκε στους Έλληνες γράφοντας, «Μην ακούτε τον δημαγωγό», αναφερόμενη στον Τσίπρα. Οι κανόνες της δημοσιογραφίας μαζί με αυτούς που σέβονται την ανεξαρτησία της κάθε χώρας, όλο το σαβουάρ βιβρ του πολιτικού προτεσταντισμού πήγε περίπατο. Οι Γερμανοί μας λένε τι θα ψηφίσουμε. Είναι προφανές πως ούτε τον Σαμαρά ξέρουν,ούτε τον Τσίπρα. Ξέρουν όμως τα συμφέροντά τους.

"Το μόνο που μένει μετά απ’ αυτήν τη χοντροκομμένη παρέμβαση, που θα έπρεπε να προσβάλει και τους νεοδημοκράτες και περιμένω να προκαλέσει την αντίδραση και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, είναι να έρθει εδώ η κα Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή» δήλωσε o συντροφος Παπαδημούλης σκωπτικά.

Σόιμλε σε περιμένουμε στο εκλογικό κέντρο στην Έδεσσα μην μας αφήσεις χωρίς ψηφοδέλτια!!!!!!

Kαι ο Α. Γεωργιάδης στη συμμορία της δραχμής: 'Οχι ευρώ πάση θυσία (ηχητικό)

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στις 23 Μάη, σε συνέντευξή του στον real FM στον Νίκο Χατζινικολάου, πριν ενταθεί η επιχείρηση τρόμου και λάσπης της Νέας Δημοκρατίας , εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το μέσα ή έξω από το ευρώ, δηλώνει ευθαρσώς, το προφανές, «Όχι στο ευρώ πάση θυσία». Να απολογηθεί λοιπόν ο κ. Σαμαράς για τη συνιστώσα "μπουμπούκου

http://www.youtube.com/watch?v=hGguZ2l4SRM&feature=player_embedded

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

To παρακάτω περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2012 και είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία καθώς επίσης αναδεικνύει ένα αναπτυσσόμενο καρκίνωμα της δημοκρατίας μας. Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πόλη των Γιαννιτσών, μεταξύ των οποίων και δύο υποψήφιοι βουλευτές του νομού Πέλλας, περιόδευε σε χωριά του δήμου Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κρύα Βρύση κι ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μοίραζαν προεκλογικό υλικό στον κόσμο που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της πόλης, προπηλακίστηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής. Τουλάχιστον τριάντα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά κρατώντας ξύλα στα επτά μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες. Η συμπλοκή κράτησε δευτερόλεπτα και επενέβησαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι παρότι είχαν δει τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν τους ειδοποίησαν για την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν απλά να χωρίσουν στους συμπλεκόμενους, απευθυνόμενοι προς τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και λέγοντας τους να φύγουν από το σημείο, μη απευθύνοντας καμία απολύτως σύσταση προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής και μη διαφυλάττοντας το νόμιμο συνταγματικό δικαίωμα κάθε νόμιμου πολίτη της πρόσβασης οπουδήποτε σε  δημόσιο χώρο καθώς επίσης και της ελεύθερης διακίνησης προεκλογικού υλικού σε προεκλογική περίοδο.   

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΛΑΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ:ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ
20:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Αίσχος: Ο Εγκέλαδος ήταν μέλος του Σύριζα

Κον Μιχελάκη Ιωάννην
Εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ
Ενταύθα
 
Προς ενημέρωσή σας, αποστέλλω πρόσφατες ακριβείς πληροφορίες, αίτινες  διεκριβώθησαν δι’ ενδελεχούς ερεύνης, ελπίζοντας εις την ανακοίνωσιν αυτών προς ευρείαν πληροφόρησιν του κοινωνικού συνόλου δια σχηματισμόν ορθής απόψεως και κατάθεσιν ορθοτέρας ψήφου εις την ημετέραν δεξιάν παράταξιν στας προσεχείς εκλογάς:
Ο επάρατος Εγκέλαδος ήτο μέλος του Σύριζα.
Αντιγράφω εκ της ελληνικής μυθολογίας:

Όταν ο Δίας νίκησε τον Κρόνο και τους Τιτάνες, και τους καταπόντισε στα Τάρταρα, η Γαία μίσησε τον Δία και τους άλλους θεούς του ουρανού, και όλα τα παιδιά τους. Ξεσήκωσε τους Γίγαντες, και αυτοί με αρχηγό τον Ευρυμέδοντα εκτόξευαν προς τον ουρανό τεράστιες κοτρώνες και φλεγόμενα βελανίδια…  Οι θεοί πάλεψαν με τους Γίγαντες. Ο Αλκυονέας, ένας από τους δυνατότερους Γίγαντες πέθανε από τα βέλη του Ηρακλή. Ο Γίγαντας Πορφυρίων αντεπιτέθηκε και αποπειράθηκε να απαγάγει την Ήρα, αλλά ο Δίας τον χτύπησε με έναν κεραυνό, και ο Ηρακλής τον αποτελείωσε με ένα βέλος…. Ο Εγκέλαδος υποχώρησε άτακτα, αλλά η Αθηνά τον έπιασε στην Σικελία και τον συνέθλιψε κάτω από το νησί…
Ο Εγκέλαδος λοιπόν συνελήφθη ρίπτων φλεγόμενα βελανίδια! Άρα ήτο Συριζαίος και μάλιστα ακραιφνής! Και τον ξέκανε η θεά Αθηνά! Η προστάτις της πόλεώς μας. Συντριπτικό στοιχείο υπέρ ημών, σημαντικότατον δια την επικράτησίν μας εις την προσεχή εκλογική μάχιν αγαπητέ κύριε Μιχελάκη.
Επίσης, σας καταθέτω απόσπασμα εκ του επισήμου βιογραφικού του αντιπάλου μας, όπως αυτό παρουσιάζεται εις την ιστοσελίδα wikipedia, δια να ιδείτε πόσον δικαίον έχω:
Αλέξης Τσίπρας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1974… Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στο χώρο της Αριστεράς και ειδικότερα στην ΚΝΕ. Πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-91. Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσω του σχήματος «Εγκέλαδος», το οποίο συμμετείχε στην ομοσπονδία των Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων.
Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε Μιχελάκη, δεν υφίσταται καν αμφιβολία ότι ο επάρατος Εγκέλαδος, όστις πλείστους Έλληνες πολίτες έχει κατά καιρούς φονεύσει ή πλήξει παντοιοτρόπως, είναι μέλος του Σύριζα και μάλιστα εκ των ιστορικών αυτού στελεχών και έχομε υπέρτατο χρέος να καταγγείλομεν το γεγονός προς πάσαν κατεύθυνσιν.
Ελπίζω να σας διεφώτισα με τα πρωτοφανή και ανέπλιστα αποτελέσματα της ερεύνης μου και να ευτυχήσω ιδών, εντός της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδος, την συμβολήν μου ταύτην προβαλομένη υπό του ημετέρου κομματικού συνδυασμού, ως το υπέρτατο πλέον όπλο ενάντια στον αναιδή αντίπαλον, όστις μοναδικόν σκοπόν έχει την διάλυσιν της πατρίδος μας εν είδει καταστροφικής και πολυνέκρου σεισμικής δονήσεως.
Μετά τιμής και πατριωτικών ασπασμών

του Γιάννη Μακριδάκη
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/aisxos-o-egkelados-itan-melos-toy-syriza-toy-gianni-makridaki

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ντιμπέιτ ακόμα και με συντονιστή τον... Μιχελάκη!

Για άλλη μία φορά ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας ξεσκέπασε τα ψέυδη της ΝΔ και τον χωρίς επιχειρηματα πολιτικό λόγο της.

Στον πρόεδρο της  ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πέταξε το «γάντι»  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας  κατά την ομιλία του το βράδυ στην Ελευσίνα, σχετικά με το ζήτημα του ντιμπέιτ, για την μη πραγματοποίησή του οποίου μέχρι στιγμής αλληλοκατηγορούνται τα δύο κόμματα. 

«Θα ήθελα να καλέσω τον κ. Σαμαρά για μία ακόμη φορά να σταματήσει επιτέλους να φυγομαχεί και να κρύβεται και να δεχθεί τον δημόσιο διάλογο μαζί μου…. Χωρίς κατασκευασμένους μονολόγους και με  όποιον δημοσιογράφο τον κάνει να αισθάνεται  καλύτερα…  Ας ορίσει και τον κ. Μιχελάκη,  αρκεί να εμφανισθεί  σε  αντιπαράθεση  που δεν θα είναι τυποποιημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.